Blog

Inloggen in Moodle met je WordPress account

15 juni 2017

Inloggen in Moodle met je WordPress account. Dat kan nu met de authenticatieplugin WordPress authentication. Regelmatig zien we dat organisaties al een WordPress site hebben met actieve gebruikers en dat de wens ontstaat om vanuit WordPress direct naar Moodle te gaan om online te leren. En dit uiteraard zonder dat je nogmaals moet inloggen.

Deze authenticatieplugin is een Single Sign On (SSO) vanuit WordPress naar Moodle toe. Als je al bent ingelogd in WordPress, dan zit je met één klik ook zo in Moodle. Ben je nog niet ingelogd in WordPress en je gaat naar Moodle toe, dan word je eerst naar WordPress gestuurd om daar in te loggen. Je moet als gebruiker wel akkoord gaan dat je gegevens van WordPress worden gedeeld met Moodle.

In principe kan je zelf Moodle en WordPress instellen met deze handleiding.

Tags

 

2 Reacties

  1. Hi, ik ben bezig met een wordpress site die synchroniseert met de moodle site van mij. Daarvoor gebruik ik moowoodle en woocommerce als plugin. Echter nu krijg ik niet voor elkaar om de aanmelding te laten automatiseren. De plug in is goed ingesteld maar als je de test koopt(gratis) dan krijg je daarbij niet automatisch een mail met inloggegevens en wachtwoord. Ik krijg hem ook niet als aangemeld binnen in moodle. Wat doe ik mogelijk nog fout aan instellingen?

  2. Hallo Patricia, wij kennen de WordPress plugins moowoodle en woocommerce niet, dus helaas kunnen wij je hiermee niet helpen.