Blog

H5P nieuw content type ‘Speak the words’

4 mei 2017

H5P blijft mij keer op keer verbazen met nieuwe content types. Het nieuwste content type is ‘Speak the words‘. Ja inderdaad…stel een vraag en laat je cursist het antwoord uitspreken. En dan denk je dat zal wel alleen in het Engels werken maar nee bij de instellingen kies je de taal en werkt het ook perfect in het Nederlands.

Probeer het hieronder zelf. Wel even toegang tot je microfoon toestaan en vooralsnog werkt het alleen in Chrome.

Wil je dit nieuwe content type ook in jouw omgeving download dan één van de voorbeelden hierboven en upload die in een H5P activiteit waarna je ook over dit nieuwe type kunt beschikken.

Tags

 

5 Reacties

 1. Hi Peter,

  Gave toevoeging. Maar … kun je ‘n concrete, wat uitgebreidere toepassing beschrijven. Nu kan ik alleen maar één woordje of kort zin laten uitspreken. Leuk, maar wat doe ik er praktisch mee in het onderwijs (VO)?

 2. Jouw vraag: “Hoe oud is onze koning geworden?”.
  Het goede antwoord is “vijftig jaar”. Het goed gerekende antwoord (dus bij mij fout) is “vijftig”.

 3. Peter Jonker Peter Jonker says:

  Kees je kunt meerdere ‘Accepted answers’ invoeren en had alleen ‘vijftig’ ingevoerd. Nu ook ‘vijftig jaar’ toegevoegd dus je kunt het opnieuw proberen. Hoop wel dat je de tweede vraag goed had?

 4. 🙂

  Ik vind dat deze toevoeging erg goed Nederlandstalig werk doet! De herkenning van gesproken tekst is fenomenaal. Heel gaaf.
  Maar … nu de toepassing voor het onderwijs.

  Ik stel een vraag / geef een opdracht. Als het antwoord meer dan een woorden kan bevatten, dan is de kans zeker aanwezig dat ik niet aan alle alternatieven denk. Dan wordt een antwoord vaker fout gerekend dan goed (terwijl het best goed kan zijn). De gegeven antwoorden zelf worden niet opgeslagen, dus terugkijken als docent is er ook niet meer bij.

  En zolang ik de vraag niet kan embedden (vanuit Moodle) in bijvoorbeeld een Moodlepagina of Moodleboek, wordt het ook tamelijk onwerkbaar en onoverzichtelijk op de cursuspagina.

  Of zie ik iets geweldig gruwelijks over het hoofd en slaat mijn reactie nergens op? Dan kan ook! Werp s.v.p. licht in de duisternis!

 5. Pingback: H5P nieuwe content types - Moodlefacts.nl