Blog

Tekstkleur in Atto tekst editor

22 september 2014

Vorige week was ik op bezoek bij één van de grootste verffabrikanten van de wereld. Vanzelfsprekend werkt men daar graag met kleur. De beheerder miste sinds 2.7 de mogelijkheid om met gekleurde tekst te werken in de nieuwe editor van Moodle. Standaard is die inderdaad niet aanwezig maar eenvoudig aan te zetten. De nieuwe teksteditor (Atto) is een plugin waarvoor instellingen te doen zijn via Sitebeheer / Plugins / Teksteditors / Atto-HTML editor / Atto werkbalkinstellingen. In het overzicht op die pagina is te zien hoe alle standaard beschikbare functies heten. Onder ‘Werkbalkinstellingen’ kun je die code vervolgens toevoegen op de gewenste plek.
Werkbalkinstellingen Atto
Fontcolor
Moodle documentatie geeft nog wel aan waarom deze functie niet standaard ingeschakeld staat.

Tags

 

5 Reacties

 1. Hallo Peter,

  Hier ben ik heel blij mee, dus ik heb kleur net toegevoegd aan Atto. De knop staat er nu in, alleen zie ik dat de tekst die ik intik gewoon zwart blijft. Moet ik nog iets anders doen dan alleen de knop toevoegen?

  Groet,
  René

 2. Hoi Peter,

  Net het woord fontcolor gewijgd in fontcolour, en nu doet hij het wel goed!

  Groet,
  René

 3. Peter Jonker Peter Jonker says:

  René, bij mij werkt het ook prima met ‘fontcolor’. Het is niet zo dat je een kleur kiest en dan gaat typen in die kleur. Je moet een reeds geschreven tekst markeren en dan de kleur kiezen.

 4. Hoi Peter,

  Dank voor je reactie.
  Ik merk dat ik nu kan switchen tussen verschillende kleuren, maar soms moet ik drie of vier keer klikken voordat de juiste kleur verschijnt voor de geselecteerde tekst. Heb jij die ervaring ook?

  Groet,
  René

 5. Peter Jonker Peter Jonker says:

  René,

  Nee dat herken ik niet direct en zou ook niet weten waar dat aan ligt.

  Peter