Blog

GPS cursus format voor Moodle

5 februari 2014

Toen ik over dit nieuwe GPS cursusformat las zag ik niet direct een toepassing. Je kunt GPS coördinaten koppelen aan een onderwerp/topic van een Moodle cursus. Het onderwerp komt pas beschikbaar als je die coördinaten bezoekt. In de video wordt echter een voorbeeld gegeven waarbij studenten een aantal belangrijke gebouwen in de stad moeten bezoeken en ter plekke een opdracht krijgen. In ieder geval komen ze zo ook nog eens buiten. Geocaching met Moodle? Ik ga het format eens testen. Gelukkig is het mooi weer!

Download het format hier

Tags

 

One Comment

  1. Je zou deze app dus ook binnen een bedrijfscontext kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld in de procesindustrie, waar een medewerker een een bepaalde handelingenreeks moet leren aan een fabriekslocatie. De app geeft hem dan just in time informatie op locatie.