Blog

Youtube video als opdracht inleveren

20 maart 2013

Er zijn allerlei manieren om op de hoogte te blijven van nieuws en net uitgebrachte plugins van Moodle. Maar een Youtube video inleveren via de opdrachtenmodule is te danken aan een meedenkende docent en een supportdesk.

De Youtube-opdracht is een nieuw type opdracht en kan alleen gebruikt worden vanaf Moodle 2.3. De complete opdrachtenmodule is namelijk herschreven in deze versie. De student heeft drie mogelijkheden om te zorgen dat de docent de juiste video mag beoordelen.

  1. upload een bestaande video en lever deze in
  2. neem een video op via de webcam en lever deze in
  3. plak de URL van een bestaande Youtube video en lever deze in

Voor mogelijkheid 1 en 2 moet er wel eerst ingelogd zijn bij Youtube/Google. Als je niets instelt, moet elke student zijn/haar eigen account hebben, maar je kan ook gebruik maken van de Google OAuth2 authenticatiemethode. Voor het afspelen van de video’s is geen authenticatie nodig, als docent kan je dus zonder in te loggen op Youtube alle video-opdrachten beoordelen. Het beoordelen gaat overigens op de normale manier binnen Moodle.

Youtube assignment

Tags

 

2 Reacties

  1. Kan je dan met de Google OAuth2 authenticatie het zo instellen dat je de video’s op youtube alleen zichtbaar hebt voor je moodle-klas? (ingelogd bij de moodle cursus). Dat zou een perfecte optie zijn. Dan heb je een betrouwbare video streamer die toch helemaal prive is voor jouw cursus.