Blog

Choices activiteit op SG Antoni Gaudi

27 september 2012

Avatar

Reacties uitgeschakeld

, , ,

Binnen onze school zijn we bezig met het opzetten van een nieuw onderwijssysteem. Daarbij bleek dat moodle één van de pijlers binnen ons systeem zou worden.

Elke periode moeten leerlingen een keuze maken aan welke “talentuur” ze die periode gaan deelnemen. Onze talenturen zijn uren die niet vakgerelateerd zijn maar bijvoorbeeld een cursus voetbal, zumba, schoolkrant, drama en zo meer. De leerling logt in en gaat in de cursus talenturen naar de choices activiteit. Daar kiezen ze hun talentuur. Het grappige is dat leerlingen door het kiezen via de computer veel minder beïnvloedt worden door vriendjes en vriendinnetjes. Ook stimuleert het om snel een keuze te maken. Ze vertellen elkaar wel dat bepaalde onderwerpen al vol zijn.

Ook bij mijn vak biologie gebruik ik de choices activiteit om leerlingen tijdens een toets uit een lijst van onderwerpen te kiezen. Thuis doen ze literatuur onderzoek over dit onderwerp. Tijdens het toets moment gaan ze aan de hand van algemene vragen en hun verzamelde informatie een verslagje schrijven over dit onderwerp. Geeft een mooie wending aan het begrip toets. Een aantekening naar mezelf is dat ik nu de toets nog op papier doe. Als er genoeg ruimte is om leerlingen rustig te laten werken in een mediatheek of computerruimte kan ik het natuurlijk ook via moodle laten inleveren. Er zijn nog vele andere manieren voor de choices. Kiezen voor een excursie voorbeeld, maar misschien dat feedback daar beter geschikt voor is. Aangezien je daar beter extra informatie bij kunt geven. Dat zullen we binnenkort gaan ervaren.

keuzes...

Verschillende keuzes. De grijzere tekst is een keuze die al aan het maximale aantal deelnemers zit. Deze kan niet meer gekozen worden.

Tags

 

Reacties gesloten