Blog

Wat is de toegevoegde waarde van de Ned-Moove?

3 maart 2012

Gezien het lage aantal inschrijvingen voor de ledenvergadering en het Moodle Seminar, het dalend aantal leden van de Ned-Moove en slechts één kandidaat voor het bestuur, ben ik zelf benieuwd wat jullie de toegevoegde waarde vinden van de Nederlandse Moodle Vereniging. Tijdens de ledenvergadering op 14 maart wil ik de uitslag inbrengen.

Geef hieronder je mening en meerdere antwoorden zijn mogelijk. Uiteraard mag je ook je reactie onderaan het bericht schrijven.

Wat is de toegevoegde waarde van de Ned-Moove?

 • Organisatie van jaarlijkse Moodlemoot (25%, 14 Votes)
 • Netwerken met andere Moodelaars (16%, 9 Votes)
 • Organisatie van Moodle Seminars (16%, 9 Votes)
 • Kennisdeling via website en nieuwsbrief (14%, 8 Votes)
 • Promotie van Moodle in Nederland en België (13%, 7 Votes)
 • Eén Nederlandse stem naar Moodle HQ (o.a. extra features) (11%, 6 Votes)
 • Onderhouden van LinkedIn-groep (4%, 2 Votes)
 • Verenigingsleven (sociale kant) (2%, 1 Votes)

Total Voters: 19

Laden ... Laden ...

Tags

 

5 Reacties

 1. Geacht Ned-Moove bestuur, Het is moeilijk om mensen in beweging te krijgen. Daarnaast zijn er voor diegenen die wel zou vaak (heel legitieme) redenen er toch voor te moeten kiezen (nog) inactief te blijven. Ik zou (als bestuur) de geconstateerde resultaten maar niet op mezelf betrekken.
  Inventariseer wat gewenst is en kijk naar wat haalbaar is. De poll is daarbij een een goede start. Wellicht kan er gedacht worden aan bescheidener regionale (maar wel open) bijeenkomsten die centraal gefaciliteerd ( bekendmaking en promotiemateriaal) worden. Leden oproepen om onder de vlag van Ned-Moove op plekken waar ze werken of komen Moodle te promoten. Misschien kunnen Moodle gebruikende organisaties/scholen hierin een rol als gastgever spelen.
  M.b.t. de jaarvergadering wil ik opmerken dat hoewel de mini-seminars wat goedmaken, het feit dat het niet (als eerder wel gepland) centraal in Nederland EN op een doordeweeksedag plaatsheeft voor mij onoverkomelijk is.

 2. cb1601ej says:

  Hoewel samenkomen leuk en nuttig is, zou ik 1 moodlemoot per jaar incl. Tracks/seminars doen en de jaarvergadering ‘in een pauze’ . Iedereen is er dan toch en zal dan wsl. komen. En verder inzetten op virtuele berichtgeving en events. De rest van de tijd dan voor peilen wensen, features enz..

 3. Pieter van der Hijden says:

  De vragenlijst laat maar één antwoord toe, vandaar maar even verbaal.
  Voor mij was een belangrijke reden om mede-oprichter van Ned.-moove te zijn: een stem geven aan de community van moodle gebruikers in nl-talige landen. Van die wens is nog niet veel terecht gekomen. Misschien omdat die niet aanspreekt, misschien omdat de tijd nog niet rijp is, misschiem omdat de tijd voorbij is en moodle over zijn hoogtepunt heen is. Ik weet het niet, lijkt me wel een interessante discussie. Daarnaast vond ik het nl.-talige karakter belangrijk en de facetoface mogelijkheden.
  Eerste vereiste is dat je het samen over een aantal zaken eens bent, tweede vereiste is dat je een goed bestuur hebt met de juiste verhouding tussen onervaren en ervaren, veel en weinig tijd. ik denk dat we wat het laatste betreft goed scheef zitten. Ik ben daarom erg benieuwd naar de vsie van het bestuur zelf hierop. Waar is website, waar zijn de vijf seminars per jaar, waar is de moodlemoot met tal van paralelsessies, waar is de nieuwsbrief, waar is de mogelijkheid om via discussieforums met elkaar tecommuniceren? Ik weet het, het is vrijwilligerswerk, daarom mag je niet teveel eisen en heb jebescheiden op te stellen als je zelf nog minder doet voor de vereniging. Toch vind ik dat als je in het bestuur wilt, je dan een commitment aan gaat om within reason werk te verzetten. Laten se even aannemen dat dat het geval is, waarom dan zo weinig resultaat?
  Waar we m.i. voor staan is samen vast te stellen of de vereniging zijn langste tijd gehad heeft (in dat geval op een nette manier opheffen, zie de statuten daar staat hoe dat moet), of dat we om andere redenen in een dip zitten. In het laatste geval samen een oplossing zoeken. Als het om een motivatiedip van de bestuursleden bestaat, dan is het voor alle betrokkenen beter om te wisselen.

  Met vriendelijke groet,
  Pieter van der Hijden

 4. Excuses, één instelling stond niet goed. Je kunt nu meerdere antwoorden geven.

 5. Pingback: Uitslag poll als agendapunt op ledenvergadering Ned-Moove | Moodlefacts.nl