Blog

Is Moodle het beste LMS systeem voor professioneel gebruik?

5 september 2011

Op Youtube is een filmpje verschenen die het professioneel gebruik van het LMS Moodle in twijfel trekt. En dat mag.

Maar mijn eerste reactie is na 2:17 minuten: is dit alles wat ze kunnen vinden? Licenties van verschillende open source programma’s die niet hetzelfde zijn en een flinke lijst met bugs die opgelost moeten worden. En geen goed gebruik van een aantal standaarden (wat overigens niet geheel terecht is…)

Maar het meest opvallend (lees: laag) vind ik dat Moodle voor de massa is en of een Moodlelaar deelgenoot van die massa wil zijn. Waarschijnlijk zit een geïrriteerde Ilias gebruiker erachter, want aan het eind staat hun logo wel erg prominent in beeld. Zullen we eens beginnen over het gebrek aan leervisie van dit onbekende open source LMS systeem uit Duitsland?

Maar goed, bekijk en oordeel zelf.

‘may the best LMS win’…

Tags

 

One Comment

 1. De argumentatie is zwak en duidelijk vooringenomen.

  De presentatie start met de vraag waarom Moodle niet geschikt is voor professioneel gebruik.
  De argumenten die vervolgens worden ingebracht gaan vervolgens helemaal niet in op het gebruik van een LMS: de (leer)functie die moodle voor organisaties kan vervullen, maar op de buitenkant, bugs en bepaalde standaarden.
  Verder mis ik een bewijs van hoeveel beter de andere systemen het dan zouden doen op deze punten.

  Wat ik ook opvallend vind, is dat het benodigde maatwerk ten koste zou gaan van de ROI. Vervolgens wordt verkondigd dat de meest moderne vormgeving en e-learning technieken het hoogste leerrendement opleveren. Hierbij wordt gerefereerd naar de successen van BMW en Apple. Deze maken inderdaad mooie producten (daar is trouwens ook niet iedereen het mee eens), maar zijn wel erg duur. Gaat dat dan niet ten koste van je ROI? En waar blijven de didactische argumenten?

  Het laatste argument (moodle voor de massa) is inderdaad gewoon laag.

  Het is goed dat er discussies worden gevoerd over LMS-systemen, maar doe dat dan op een eerlijke manier.