Blog

Handige tools voor Moodle ontwikkelaars

6 november 2010

Een blogpost voor Moodle ontwikkelaars. Op http://xref.moodle.org staat de handige tool PHPXref. Dit is een tool die is ontworpen om het proces van het werken met grote PHP projecten te vergemakkelijken doordat je zeer snel en gemakkelijk door code-documentatie samen met de code zelf kan bladeren.

Het werkt door het scannen van een project directory en het vertalen van de bestanden die hij vindt in leesbare cross-referenced HTML. Het resultaat is een verzameling van eenvoudige HTML-bestanden die kunnen worden gelezen met behulp van een browser.

Tags

 

One Comment

  1. Deze tool, in combinatie met bijvoorbeeld een complete PHPdoc, wordt eigenlijk ook bijna altijd wel gebruikt bij de ontwikkeling van extra modules voor Moodle (en andere systemen).
    Een advies is het overigens wel om zelf, lokaal, een xref te hebben staan van een aantal verschillende Moodle versies, aangezien de officiële xref pagina vaak niet de Moodle versie bevat waarvoor je aan het ontwikkelen bent…