Blog

Noodle in Moodle

19 september 2011

Nee, het is geen typefout. Noodle (met een ‘tweepoot’) is een module voor Moodle (met een ‘driepoot’). Noodle is een samentrekking van NLN Learning Objects en Moodle. Nu dit duidelijk is, krijgen we de volgende vraag: wat is Noodle?

Noodle is a module, downloadable by your Moodle administrator, which makes it very easy to add NLN Learning Objects to Moodle course pages. By making a streamlined version of this website available from within Moodle itself, it makes adding Learning Objects to a course page even easier than adding Word documents.

Oftewel: na installatie van Noodle, voeg een bron toe in Moodle en selecteer via een wizard je leerobject. De leerobjecten blijven op de server van NLN staan. Bekijk bijvoorbeeld hoe de Stelling van Pythagoras wordt uitgelegd.

Noodle is gratis te gebruiken omdat het onder de GPL-licentie is gepubliceerd. Wil je eerst wat (Engelse) leerobjecten zien, bekijk dan de uitgebreide catalogus.

Tags

 

One Comment

  1. NLN – what a fantastic resource. It makes my humble Moodle page look like a comercial English language software product. Thanks to the ESOL resources that I can plug into my Moodle page!